0
p 10-11

Allah a creat tot ce ne inconjoara

Cu mult, mult timp în urmă, nu exista nimic în afară de un mare loc gol. Nu exista cerul și nici pământul. Nu exista Soarele și nici Luna. Nu era lumină nicăieri. Totul era acoperit de întuneric.

Allah cel Milostiv s-a hotărât să creeze lumea.

El a spus: „Fii!” și lumea a fost creată.

Allah a dorit ca lumea să fie frumoasă. El a întins pământul precum un covor. Apoi a pus munții precum niște țăruși, pentru a-l fixa.

Deasupra pământului, Allah a făcut cerul.

Pe cer, El a pus două lumini: soarele și luna.

El i-a spus soarelui să strălucească în timpul zilei și i-a spus lunii să strălucească în timpul nopții.

Apoi Allah a pus pe cerul nopții stelele și le-a spus să sclipească, pentru a-i ajuta pe călători să-și găsească drumul în timpul nopții. Sunt multe stele pe cer. Cu toate acestea, ele sunt diferite. Unele sunt mici, altele sunt foarte mari. Unele sclipesc delicat, în timp ce altele strălucesc puternic. Sunt precum semnele care indică drumul și îi ghidează pe călători spre destinația lor. Apoi, Allah a separat pământul uscat de mări și oceane. El a acoperit pământul cu verdeață: copaci înalți, mici tufișuri și flori colorate. El i-a spus ploii să ude plantele, pentru ca acestea să crească.

Apoi, Allah a făcut tot felul de animale: cămile, cai, oi și elefanți. El a creat tot felul de păsări: vulturi ce zboară la înălțimi, frumoși păuni și privighetori care încântă auzul noaptea. El a umplut mările și oceanele cu pești și diverse alte creaturi.

Lumea era frumoasă. Pământul era verde. Cerul era albastru. Și mările aveau toate nuanțele de verde și albastru.

Erau atât de multe feluri de animale pe pământ, atât de multe feluri de păsări pe cer și atât de multe feluri de pești în mări!

Dar Allah dorea ca pământul să fie și mai frumos. Atunci Allah a făcut îngerii. Îngerii îl ascultă pe Allah în toate. Ei sunt mesagerii Lui, căci poartă poruncile Lui către toate colțurile lumii.

Ei se asigură că întreaga lume funcționează cum trebuie: vântul bate acolo unde trebuie, norii poartă ploaia în locurile necesare și ploile dau apă suficientă câmpurilor și grădinilor.

Apoi din fum Allah a creat ginii. Unii gini sunt buni, dar alții sunt răi. Unii dintre ei sunt credincioși, în timp ce alții sunt necredincioși. În cele din urmă, Allah s-a hotărât să facă OMUL.

El a adunat tot felul de soluri. Le-a amestecat, la fel cum face un olar cu lutul său. El a modelat lutul sub forma unui om și a suflat spiritul Său în el. L-a numit pe primul om Adam. Apoi Allah a făcut prima femeie, pe care a numit-o Haua, sau Eva.

Allah a făcut lumea cea frumoasă.

Și i-a dat-o omului, să locuiască în ea.

No Comments

Reply

Skip to toolbar