0
Image (14)

Allah controleaza Universul

Allah este cel care a creat tot ceea ce există în jurul nostru. Înainte ca acest Univers să existe, doar Allah exista, căci El este singurul care nu a fost creat de nimeni, nu a fost născut de nimeni, a existat chiar înainte de a exista și Timpul.

Allah a creat cerul și pământul, apa și uscatul, plantele, animalele și oamenii, tot ceea ce vedem și ceea ce nu vedem.

Dar Allah nu a creat totul și apoi le-a lăsat să se descurce singure. El este cel care are grijă ca totul să se fie în ordine, să își urmeze cursul normal. Imaginează-ți că într-o zi soarele nu mai răsare, sau noaptea și ziua se inversează, cât haos ar provoca.

De mii și mii de ani această lume există și deși uneori am putea crede că nimeni nu o controlează, căci au loc dezastre naturale, toate acestea sunt cu voia lui Allah, ele echilibrează Universul. Tot ceea ce omul a stricat vreodată pe pământ nu a avut puterea de a face ca această lume să dispară.

Omul crede că este puternic și cu ajutorul mașinăriilor poate să facă ce dorește, dar numai cu voia lui Allah se întâmplă toate și cel mai ușor ne dăm seama de acest lucru atunci când vedem cum apele puternice iau tot ce le iese în cale, sau un vânt puternic distruge totul și omul nu poate face nimic să le oprească.

Dacă vi se pare puțin lucru să controlezi totul, gândiți-vă câte stele și planete există, cu sistemul lor complicat de a funcționa și a se afla în echilibru. Apoi gândiți-vă la toate plantele și animalele, din ape și de pe uscat. Dacă o insectă dispare, sunt plante care nu se mai înmulțesc, alte animale care nu mai au hrană și totul este afectat.

Allah ne spune despre El în Sfântul Coran despre faptul că El nu doarme niciodată, nu există un moment în care Allah sa nu fie atent, să fie neglijent ori să nu îi pese de întreaga lume. Slavă lui Allah care a creat lumea și are mereu grijă de ea.

No Comments

Reply

Skip to toolbar