0
allah1

Numele lui Allah

Allah are multe atribute, care ne explică despre cum este El. Dintre toate acestea, cunoscute și sub numele lui Allah, noi știm 99. Pe acestea le știm din Coran și de la Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!). Acesta ne-a spus că cel care le știe pe toate va intra în Paradis. Unul dintre numele lui Allah îl știm cu toții, căci este chiar acesta: Allah. Cu cât știm mai multe nume, cu atât îl cunoaștem mai bine pe Allah și îl iubim mai mult, căci înțelegem felul în care Allah ne-a binecuvântat.

Printre cele mai cunoscute nume ale lui Allah sunt: Ar-Rahman (Cel Milostiv), Ar-Rahim (Cel Îndurător), Al-Ghafur (Cel Iertător), Al-Hayy (Cel Veșnic Viu).

Al-Ghafur – Cel Iertător

Allah poate să ierte pe oricine, indiferent cât de multe și mari sunt greșelile, dacă cel care le-a făcut își cere iertare. Așadar, de fiecare dată când greșim trebuie să ne cerem iertare de la Allah.

Al-Aziz – Cel Atotputernic

Allah are putere peste toate, El este singurul care poate face orice își dorește. Nimeni nu se poate compara cu Allah și nu există nimic în lume pe care Allah să nu poată să îl facă.

Al-’Alim – Atoateștiutorul

Allah știe tot ce se întâmplă în univers, ziua și noaptea, chiar și ceea ce este în mintea noastră. Nu există loc pe pământ unde să te poți ascunde de Allah, căci el știe chiar și ce urmează să se întâmple, nu numai trecutul și prezentul.

Ar-Rahman – Cel Milostiv

Allah a creat atât de multe lucruri bune pentru om, i-a dat ce avea nevoie și îl ajută mereu. Nimeni nu poate număra darurile pe care le-a primit de la Allah și nimeni nu poate avea milă atât de mare ca Allah.

Al-Wahid – Cel Unic

Allah este Unic. Nu există altă divinitate în afară de El, așa că el nu arată ca o persoană. Este diferit de noi, nimeni și nimic nu are puterea pe care El o are, știința pe care El o deține și la nimeni nu ne rugăm în afară de el. Ca să Îl întâlnim în Ziua de Apoi, trebuie să fim buni musulmani.

Al-Auual – Cel Dintâi

Tu nu existai înainte. Allah te-a creat și te-a pus în pântecele (burtica) mamei tale. Așa au fost creați toți oamenii din jurul tău, dar Allah  nu a fost creat. De aceea El este Cel Dintâi.

Al-Akhir – Ultimul

Tu ai auzit vorbindu-se despre moarte, ea vine la sfârșitul vieții noastre. Totul pe această lume are un sfârșit, iar Allah este singurul care nu va muri și nu se va termina.

Al-Malik – Regele

Există mulți regi, care au case mari și bogății, dar Allah este regele a tot ceea ce există pe pământ. Prin urmare, Allah este Regele tuturor.

 

 

No Comments

Reply

Skip to toolbar