1
desert

Profetul Muhammed creste in desert

desert

Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) nu se născuse încă atunci când tatăl său, Abdullah, a murit. Amina, mama Profetului Muhammed, rămăsese singură. Când micuțul băiat s-a născut, ea a fost foarte fericită. Credea că băiatul ei era foarte special. Era un obicei printre arabi la acea vreme ca ei să fie crescuți în deșert. Ei credeau că acest lucru era cel mai bun pentru ei. Astfel că îi trimiteau să trăiască cu femeile din triburile deșertice, care îi îngrijeau pe acești copii ca și când ar fi fost ai lor.

Halima Sadia și familia ei trăiau în deșert. Ei erau foarte săraci. Măgarul lor era foarte bătrân și cămila lor nu dădea nici un pic de lapte. Halima avea un băiat mic, dar el era mereu flămând. Ea nu avea lapte ca să îi dea să bea.

Halima a venit la Mecca cu alte femei din deșert. Oamenii din oraș și-au dat copiii acestor femei ca să îi ducă în deșert. Bunicul Profetului Muhammed, Abdul Mutallib, căuta de asemenea o doică pentru nepotul său. Dar femeile din deșert nu voiau să îl ia pe micuțul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!). Ele se gândeau:

  • El este orfan. Bunicul și mama lui nu au nimic.

Era deja seară și Halima nu găsise nici un copil pe care să-l ia cu ea. Astfel că i-a zis soțului ei:

  • Lasă-mă să-l iau pe băiatul acela orfan cu mine. Nimeni nu vrea să-l ia.

Soțul ei a spus:

  • Ia-l. Poate Allah ne va binecuvânta datorită lui.

Apoi Halima l-a luat în grijă pe micuțul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) și au părăsit Mecca.

Ei s-au oprit doar când au ajuns în deșert. Soțul Halimei a mers să mulgă cămila. El a strigat surprins:

  • Cămila are o grămadă de lapte!

Toți au băut lapte și au plecat bucuroși să doarmă. Dimineața soțul Halimei a spus:

  • Halima, ai luat un băiat binecuvântat.

Prietenii Halimei au fost surprinși să vadă cum cămila ei dădea o grămadă de lapte. Și măgarul bătrân al Halimei începuse să meargă foarte repede.

Tribul Halimei trăia într-o regiune neroditoare din deșert unde nu creștea nimic. Adesea ei rămâneau flămânzi.

Dar când micuțul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a venit să locuiască cu ei, s-a schimbat tot. Acum cămila și oaia Halimei aveau mereu mult lapte. Oamenii au început să spună:

  • Haideți să ne ducem oile și cămilele să pască acolo unde își duce Halima turmele. Animalele ei sunt mereu hrănite bine și dau mereu mult lapte.

Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a crescut și s-a întors la mama lui. Dar la scurt timp după aceea mama lui a murit. Apoi el a mers ă locuiască cu bunicul său, Abdul Mutallib. Când el a murit, unchiul profetului, Abu Talib a devenit tutorele său.

Comment (1)

Reply

Skip to toolbar