1
s5_1

Profetul Muhammed se casatoreste

 

La vârsta de 6 ani, Profetul Muhammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a rămas orfan de mamă. Acesta a fost crescut în continuare de bunicul său, Abdul Muttalib. Dar acesta era destul de bătrân, astfel că Profetul Muhammed a rămas iarăși fără persoana care avea grijă de el. Acesta a fost apoi crescut de unchiul său, Abu Talib, care îl iubea foarte mult, la fel ca pe proprii lui copii. Încă de tânăr, Profetul Muhammed l-a ajutat pe unchiul său, pentru a-i fi mai ușor să-și îngrijească marea familie. La început a avut grijă de turmele de animale ale unchiului său, fiind astfel păstor. A învățat astfel responsabilitatea și răbdarea de la o vârstă mică.

După ce a crescut și a devenit un tânăr grijuliu, responsabil și cinstit, a devenit negustor, pentru unchiul său. La vârsta de 25 de ani s-a angajat la Khadija, o văduvă ce avea propria ei caravană, cu care aducea și ducea mărfuri în Sham (Siria, Liban, Palestina, Iordania). După ce a fost cu prima caravană în Sham, alături de sclavul Khadijei, aceasta a fost foarte plăcut surprinsă de el, căci a vândut toată marfa, la un preț bun și nimeni nu se putea plânge că a făcut afaceri necurate.

La întoarcerea acestuia, Profetul Muhammed și Khadija s-au căsătorit. Aceștia au avut o căsnicie foarte fericită, s-au iubit și respectat așa cum orice soț și soție ar trebui sa o facă.

Allah le-a dăruit 6 copii, 4 fete: Zeinab, Um Kulthum, Ruqayya și Fatima și doi băieți: Andullah și Qasim. Din păcate, băieții au murit la o vârstă foarte mică. Singura fiică ce a trăit mai mult decât Profetul a fost Fatima.

Profetul Muhammed și-a iubit foarte mult familia și copiii lui au crescut alături de un tată ce i-a iubit foarte mult. Allah i-a binecuvântat cu o familie fericită, care avea tot ce le trebuia.

Pe când avea în jur de 40 de ani, Profetul Muhammed a început să se gândească tot mai mult la motivul pentru care oamenii au fost creați. Își punea tot felul de întrebări despre lumea ce îl înconjura, voia să înțeleagă de ce oamenii au fost creați, de ce unii oameni sunt răi, ce se va întâmpla cu oamenii după ce mureau, cine a creat întreg Universul. Pentru a se gândi în liniște, obișnuia să se retragă în Peștera Hira, care se afla în munții din jurul orașului Mecca. Acolo și-a petrecut multe nopți, singur, cu gândurile sale. Toate aceste până într-o noapte, când viața Profetului Muhammed s-a schimbat pentru totdeauna…

Comment (1)

Reply

Skip to toolbar